söndag 3 april 2011

INSPIRERANDE ORGANISERAT KVALITETSKLOTTER PÅ AKVARELLMUSEET!

I går hade Akvarellmuseet en temadag utifrån pågående utställning av Julie Nords bilder och Alice i underlandet.Skynda er dit utställningen håller på till 1 maj.
Inpirerande organiserat kvalitetsklotter! Eller som någon recensent uttryckt sig om utställningen- Som om Elsa Beskow tagit LSD. Otroligt stora i formatet,några. Massor av symboler, kaniner helikoptrar, flickor, döskallar, för vad? Det vet bara Julie Nord.
Vad har jag för symboler som bara jag vet? Är det inte så små barn målar och ritar? De producerar till synes oförklarliga saker men vid en fråga eller fler vet de exakt vad varje bildelementen betyder.
Först var det samtal i utställningen utifrån några av bilderna sedan kunde man se filmen Alice i underlandet (på svenska av hänsyn till mindre läskunniga.) Efter filmen föreläste Ylva Axelsson psykoterapeut utbildad i symbolterapi o symboldrama, utifrån filmen.JÄTTEINTRESSANT!!!
Hon startade sin föreläsning med en Alice i underlandetbild av Tove Jansson. Hon berättade bla att Alice är skriven på ett drömspråk och att det är bra att ramla ner i sitt kaninhål...!(Även om det är jobbigt!!!)
Denna temadag var värd varenda mil och kommer att ge en av mina klasser en Tjörnutflykt! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar